Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wikkerink B.V.

home_wikkerink_aalten

Grenswinkels

In Dinxperlo hebben we op twee locaties een grenswinkel waarin we vele tientallen soorten koffie verkopen.

Frits Frederiks
Markt 1 7091 CJ Dinxperlo
Tel: 0543-490050

Al sinds jaren is Frits Frederiks te vinden op de markt in Dinxperlo. Bij ons kunt u terecht voor tabak, koffie en al de aanverwante artikelen.

Openingstijden Frits Frederiks:
Maandag tot en met donderdag: 8:30 - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 - 19:30 uur
Zaterdag 8:30 - 17:00 uur

 

Tankshop De Rietstap

Onze andere grenswinkel bevindt zich bij het tankstation op de Rietstap.

Tankshop De Rietstap
Anholtseweg 30
7091 HB Dinxperlo
Tel: 0543-490050

Openingstijden
shop De Rietstap:

Maandag tot en met donderdag vrijdag: 7:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 7:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 18:00 uur
(Tanken 24 uur per dag!)

Koffie brengt gezelligheid. Wat weten we over koffie? Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd maar botanisch gezien is dit niet juist. De vrucht van de koffieplant is een steenvrucht. Dat is een vrucht met een dikke harde pit en een dun laagje vruchtvlees. Deze pit (oftewel zaad) lijkt echter zo sterk op een boon dat men het toch koffiebonen is gaan noemen.

Tijdens het roosteren van de koffiebonen, ook wel branden genoemd, ontstaan zo'n 700 verschillende chemische stoffen. De gebrande koffiebonen worden zowel gemalen als ongemalen verkocht.

De koffie die wordt verkocht is meestal een mengsel van gebrande zaden van twee (botanische) koffiesoorten: Coffea arabica en Coffea canephora (synoniem Coffea robusta). Sommige Nederlandse fabrikanten geven hun verschillende mengsels de namen goudmerk, zilvermerk en roodmerk, waarbij goudmerkkoffie meestal voor 100% uit arabicabonen bestaat, zilvermerk uit 80% arabicabonen en 20% robustabonen, en roodmerk uit 70% arabicabonen en 30% robustabonen. Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte: arabicabonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de robustabonen, die voor een pittigere smaak kunnen zorgen

Deutsch Google Translate

Facebook Wikkerink B.V.

home_wikkerink_aalten